Řasy

Řasy

Mořské řasy jsou zdrojem minerálů ( mají vysoký obsah železa, vápníku, hořčíku, zinku, jódu a sodíku), vlákniny, bílkovin a některých vitamínů (A,B, B17, C, E,...). Pro vysoký obsah těchto výživných látek by se měly mořské řasy stát běžnou součástí každodenní stravy. Navíc jsou mořské řasy zajímavé i svou specifickou chutí, která obohatí jakékoliv jídlo. Velmi často se používají zejména v japonské kuchyni. Hodí se pro přípravu exotických pokrmů (sushi) i běžných jídel, jako jsou polévky či pomazánky.

Mezi nejoblíbenější mořské řasy patří řasy Dulse, Nori, Wakame, Kombu, Hiziki, Arame

Mořské řasy by se měly konzumovat v malém množství, ale pravidelně. Vhodné jsou na luštěniny pro zkrácení doby vaření i na dochucení obiloviny, polévek a spousty dalších jídel. Navíc těmto pokrmům dodávají mnoho živin.