- Vánoce
- Dárková balení
- Léky a doplňky stravy
- Pro děti a maminky
- Pro ženy
- Pro muže
- Čaje
- Péče o tělo, kosmetika, hygiena
- Zdravotnický materiál
- Veterinární přípravky
- Zdravá výživa
- Amarant
- Bezlaktózové potraviny
- Bezlepkové potraviny
- Dia potraviny
- Chleby, křehké chleby a pochoutky
- Kaše
- Káva, Kakao, Kávoviny
- Klíčky a otruby
- Koření
- Luštěniny
- Mouky
- Müsli a cereálie
- Nápoje
- Obiloviny
- Ochucovadla
- Ostatní - výžina
- Polévky
- Pomazánky, paštiky, džemy
- Puding
- Řasy
- Semena, ořechy a sušené ovoce
- Sladidla
- Sladkosti
- Sójové výrobky
- Šťávy, sirupy
- Těstoviny
- Vločky
- Všechny produkty
Platba za zboží:
dobírka (35,-), bankovní převod (0,-), hotově
Způsob doručení:
Česká pošta - od 99,- Kč,
PPL - 139,- Kč
Balíkovna - 65,- Kč
zdarma od 1500,-
Kontakty:
lékárna: 491 541 358
zdravá výživa: 724 629 147
e-mail: posta@lekarnakuklik.cz
+420 272 185 111
http://www.sukl.cz
621 00 Brno
Sladidlo je široký pojem. Mezi sladidla nepatří jen cukr, ale i med, sirup, slad, melasa. Mnoho lidí zná a používá pouze bílý cukr. To však není sladidlo, které by se řadilo mezi zdravé potraviny. Zdravější je jeho náhrada přírodními sladidly. Mezi nejzdravější sladidla patří obilné slady a sirupy. Vyrábí se přirozenou fermentací obilí. Skládají se z fruktózy, glukózy, maltózy, sacharózy a polysacharidů. Sacharidy z nich se do krve vstřebávají postupně, takže na rozdíl od řepného cukru tolik nezatěžují slinivku břišní, nepřekyselují organismus a nevyvolávají hyperaktivitu a jiné negativní příznaky. Obsahují vitamíny skupiny B, vápník, hořčík, železo, fosfor a další stopové prvky. Slad ječmenný, slad rýžový, sirup rýžový, agávový, datlový...
Cukr je přírodní sladidlo, jednoduchý cukr. Chemicky je to sacharóza, tedy disacharid složený z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. Vyrábí se v cukrovarech, hlavně z cukrové třtiny a z cukrové řepy. Složení a způsob vstřebávání do krve je téměř stejný, ale díky zbytkové melase obsahuje třtinový cukr alespoň některé minerály a vitamíny důležité pro jeho metabolismus.
Mezi často používaná sladidla se řadí také hroznový či ovocný cukr (fruktoza) Je to „menší sladící zlo“, nicméně se stále jedná o jednoduché cukry.
Náhradní sladidlo je potravinářská přísada, s větším chuťovým efektem než cukr. Náhradní sladidla mohou být vyrobena synteticky nebo se může jednat o přírodní látky. Syntetická sladidla nejsou vhodná (sacharin, aspartam), nejzdravější se v současné době jeví přírodní stevie s přirozeně sladkou chutí.