- Vánoce
- Dárková balení
- Léky a doplňky stravy
- Pro děti a maminky
- Pro ženy
- Pro muže
- Čaje
- Péče o tělo, kosmetika, hygiena
- Zdravotnický materiál
- Veterinární přípravky
- Zdravá výživa
- Amarant
- Bezlaktózové potraviny
- Bezlepkové potraviny
- Dia potraviny
- Chleby, křehké chleby a pochoutky
- Kaše
- Káva, Kakao, Kávoviny
- Klíčky a otruby
- Koření
- Luštěniny
- Mouky
- Müsli a cereálie
- Nápoje
- Obiloviny
- Ochucovadla
- Ostatní - výžina
- Polévky
- Pomazánky, paštiky, džemy
- Puding
- Řasy
- Semena, ořechy a sušené ovoce
- Sladidla
- Sladkosti
- Sójové výrobky
- Šťávy, sirupy
- Těstoviny
- Vločky
- Všechny produkty
Platba za zboží:
dobírka (35,-), bankovní převod (0,-), hotově
Způsob doručení:
Česká pošta - od 99,- Kč,
PPL - 139,- Kč
Balíkovna - 65,- Kč
zdarma od 1500,-
Kontakty:
lékárna: 491 541 358
zdravá výživa: 724 629 147
e-mail: posta@lekarnakuklik.cz
+420 272 185 111
http://www.sukl.cz
621 00 Brno
Chléb patří k základním potravinám připravovaným pečením nebo pařením těsta, které se skládá z mouky a vody, soli a kvásku, který občas nahrazuje či doplňuje pro rychlejší růst kvasnice (droždí). Některé druhy chleba obsahují koření (především kmín) a semínka (sezam, mák, dýně, slunečnice), která zvyšují výživovou hodnotu chleba. do některých chlebů se přidávají uvařená zrna obilovin. Chléb jako takový se začal péct v Egyptě okolo roku 4000 let Př.n.l.
Chléb je populární potravina v západní společnosti. Nejčastěji se vyrábí z pšeničné mouky, které je kypřeno droždím, umožňujícím jeho kynutí, a nakonec upečeno v peci. Nejčastějším zrnem používaným na přípravu chleba bývá pro svůj vysoký obsah lepku (který dává těstu pórovitost a elasticitu) zrno pšeničné, ale chléb se též peče z mouky žitné, ječmenné, kukuřičné nebo ovesné a to jak bílé tak celozrnné. Kromě droždí se pro kypření těsta používá kvásek, je to klasický způsob výroby chleba, který je lépe stravitelnější.
Díky svému složení obsahují řadu hodnotných živin: sacharidy, bílkoviny, vlákninu, vitaminy skupiny B, fosfor, železo, hořčík, zinek, kvalitní rostlinné tuky (v závislosti na složení)