Platba za zboží:
dobírka (35,-), bankovní převod (0,-), hotově
Způsob doručení:
Česká pošta - od 99,- Kč,
PPL - 139,- Kč
Balíkovna - 65,- Kč
zdarma od 1500,-
Kontakty:
lékárna: 491 541 358
zdravá výživa: 724 629 147
e-mail: posta@lekarnakuklik.cz
+420 272 185 111
http://www.sukl.cz
621 00 Brno
Chleba bez lepku 500g
Žádné hodnocení.
Nyní jemnější struktura, lepší chuť a vysoký obsah vlákniny! Dva plátky tohoto chleba obsahují průměrně 6,2 g vlákniny. Tato sypká směs na přípravu chleba pro celiaky je vhodná pro pečení v domácí pekárně i v troubě
Přidáte jen 10 g čerstvého droždí pro domácí pekárny nebo pro přípravu v troubě. Sušené droždí v zájmu kvality upečeného chleba nepřibalujeme. Použití sušeného droždí v různých obdobích intervalu jeho trvanlivosti může způsobit nedokynutí těsta nebo naopak jeho překynutí. Myslíme na kvalitu, proto doporučujeme používat nejlépe čerstvé droždí.
Složení sypké směsi: Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, rýžová mouka, jablečná vláknina, sůl obohacená jódem, zahušťovadlo (guarová guma), cukr, kmín, emulgátor (mono a diglyceridy mastných kyselin, sójový lecitin), regulátor kyselosti (kyselina citronová).
Výrobek může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, vajec, mléka, sezamu a oxidu siřičitého.
Hmotnost chleba po upečení: 800 g
Hmotnost balení: 500 g (-3%)
Návod k použití směsi pro domácí pekárny:
Do pečicí nádoby nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30°C), přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Pekárnu nastavíme na standardní pečicí program nebo na bezlepkový program. Doporučení doba pečení je 3,5 hodiny.
Návod k použití směsi pro všechny trouby:
Do větší mísy nalijeme 400 ml vody (o teplotě cca 30°C), ve které rozpustíme 10 g čerstvého nebo 4 g sušeného droždí. Následně přidáme 5 polévkových lžic oleje a celé balení směsi Chléb bez lepku. Vše důkladně promícháme elektrickým šlehačem s hnětacími háky po dobu 5 minut. Těsto necháme v teple kynout 20 minut. Poté promícháme a takto připravené těsto vložíme do olejem vymazané pečící formy a necháme ještě 45 minut kynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou. Totéž doporučujeme ještě několik minut před dopečením pro dosažení lesklejší kůrky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ale ihned po vložení snížíme její teplotu na 180°C. Pečeme asi 60 minut.
Vyrobeno v České republice.