Charakteristika
Čajová směs obsahuje hořčiny, silice, třísloviny a flavonoidy, které mají příznivé účinky při poruchách trávení. Podporuje tvorbu a vylučování žluči. Tlumí nadměrnou fermentaci ve střevech a má antibakteriální účinky.
Složení
Řepíková nať, jablečníková nať, boldovníkový list, smetankový kořen s natí, krušinová kůra, heřmánkový květ, nať máty peprné
Použití
Při chorobách žlučníku a žlučových cest. Je vhodnou součástí jaterní a žlučníkové diety. Užívat mohou dospělí, mladiství a děti od 10 let.
Kontraindikace
Akutní zánět žlučníku, neprůchodnost žlučových cest, těžké poškození jater, neprůchodnost střev, hnisavý zánět žlučníku, přecitlivělost na některou složku přípravku, nevhodné pro těhotné a kojící žen.
Příprava a dávkování
2 nálevové sáčky se přelijí 1/4 l vařící vody, po 5-10 min vyluhování v přikryté nádobě se vyjmou. Čaj se nesmí vařit. Pije se co nejteplejší, 3x denně, půl hodiny před jídlem po doušcích. Připravuje se vždy čerstvý.
Poznámka
Léčivý čaj. Registrační číslo:94/620/69-C. Vyrobeno v podmínkách certifikovaného systému jakosti GMP (správné výrobní praxe), ISO 9001:2000, HACCP.
Způsob balení
20 nálevových sáčků po 1,0 g