Jáhly 500g

Kód: 20055
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití.

Žádné hodnocení.
Připraveno k odeslání
22 Kč , plus doprava
(44 Kč/1 kg)
 ks
Jáhly 500g

Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Obsahují také vápník a hořčík.

Návod k přípravě: Jáhly properte v horké vodě, zalijte vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 20 min. Po chvíli stání je opatrně promíchejte vidličkou. Jáhly se mohou vařit, vločkovat, dělají se z nich pukance nebo mouka, která se využívá při výrobě bezlepkových těstovin (jáhly neobsahují lepek), používají se k přípravě nákypů, knedlíků, sladkých pokrmů...

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1582 kJ/378 kcal. Bílkoviny: 11,0 g. Sacharidy: 72,9 g. Tuky: 4,2 g. Vláknina: 8,5 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,005 g, thiamin 0,42 mg (30,1% DDD), riboflavin 0,29 mg (18,1% DDD), niacin 4,72 mg (26,2% DDD), hořčík 114 mg (38,0% DDD), železo 3,0 mg (21,5% DDD).

Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.